20 Ağustos 2016 Cumartesi 14:47
Taze fasulye konservesi yapımı

Kışa hazırlık olarak taze fasulye konservesi hazırlamak isteyenler için pratik konserve yapımı tarifi...

Taze fasulye konservesinin malzemeleri

4 kilogram taze fasulye 
3 kilogram domates 
4 tane kırmızı biber 
1 kilo yeşil biber 
2 su bardağı sıvı yağ 
tuz 

Evde yapılan konservelerde büyük tehlike


Taze fasulye konservesinin yapılışı 

Fasulyeleri yıkadıktan sonra kırın. 

Kırmızı ve yeşil biberleri ise yemeklik doğrayın. Sıvı yağı biraz kızdırıp biberleri ve fasulyeyi kavurun. 

Domateslerin kabuklarını soyup rendeleyin ve karışıma ekleyin. 

Pişerken sona doğru 2 yemek kaşığı kadar tuz ekleyin. 

Ocağın altını kapadıktan sonra kavanozları karışım ile doldurun. 

Kavanozları ters çevirip bir örtü üzerinde soğuyana kadar bekletin ve güneş görmeyen bir yerde sonrasında kullanmak için muhafaza edin. 


Afiyet olsun.

 

Kışlık domates sosu nasıl yapılır?

Patlıcan konservesi tarifi

Kışlık konserve menemen tarifi

Közlenmiş biber konservesi tarifi

UYARI: Bu makalenin telif hakkı  DMCA.com Protection Status tarafından korunmaktadır. Kopyalanması halinde telif hakkı ihlali sebebiyle yasal işlem başlatılacaktır! Ancak link ile paylaşılabilir!

loading...
Anahtar Kelimeler:
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.