27 Eylül 2016 Salı 19:28
Sac kavurma tarifi

Türk mutfağının meşhur et yemeklerinden sac kavurma nasıl yapılır?

Sac kavurma malzemeleri:

1 kilo kuşbaşı
1 soğan
5 domates
8 yeşil biber
2 diş sarımsak
Pul biber, karabiber, kekik, tuz

Sac kavurma yapılışı:

Kuşbaşı etleri saca alıp kavurmaya başlayın. Etler piştikten sonra başka bir kaba sıvı yağı koyun. İnce ince kıydığınız soğanı ekleyip kavurun. Sarımsağı ekleyin. İnce ince kıydığınız biberleri ekleyip kavurduktan sonra küp küp doğradığınız domatesleri ekleyin. Hepsini soteledikten sonra saca alıp baharatlarını ilave edin. Etlerle beraber biraz daha kavurun.

Afiyet olsun!

UYARI: Bu makalenin telif hakkı  DMCA.com Protection Status tarafından korunmaktadır. Kopyalanması halinde telif hakkı ihlali sebebiyle yasal işlem başlatılacaktır! Ancak link ile paylaşılabilir!

loading...
Son Güncelleme: 29.09.2016 19:47
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.