20 Ağustos 2016 Cumartesi 14:47
Patlıcan konservesi tarifi

Kış gelmeden patlıcan konservesini hazırlayıp dolaplarda muhafaza etmek isteyenler için pratik patlıcan konservesi tarif...

Patlıcan konservesinin malzemeleri

4 kilo patlıcan 
2 kilo domates 
1 kilo yeşil biber 
zeytinyağı 

Patlıcan konservesinin yapılışı

Patlıcanları alaca soyun ve sonrasında orta büyüklükte küpler halinde doğrayın. 

Domatesleri de soyun küp küp doğrayın. Biberleri ise yuvarlak halde doğrayın.  

Tencereye zeytinyağı ekledikten sonra ilk biberleri ekleyin. Birkaç dakika sonra patlıcanları koyun. Tencerenin kapağı açık vaziyette kavurun. 

Başka bir tencerede küp halinde doğranmış domatesleri kaynatın. 

Suyu çekince patlıcanları kızartın ve scak suyla yıkadığınız kavanozlara doldurun. Her bir kavanozun üstüne biraz domates sosu ekleyin. 

Kavanozların kapaklarını sıkıca kapatıp ters çevirerek 1 gün bekletin. 

Kavanozlar soğuduktan sonra güneş görmeyen bir yerde muhafaza edin. 


Afiyet olsun. 

UYARI: Bu makalenin telif hakkı  DMCA.com Protection Status tarafından korunmaktadır. Kopyalanması halinde telif hakkı ihlali sebebiyle yasal işlem başlatılacaktır! Ancak link ile paylaşılabilir!

loading...
Anahtar Kelimeler:
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.