13 Mayıs 2016 Cuma 10:16
Meyhane pilavı tarifi

Bulgur pilavları arasında en bilinen ve en sevilenlerden biri olan meyhane pilavının yapımı da zahmetsiz.

Meyhane pilavı malzemeleri:
 
1 kaşık tereyağı
1 kaşığk zeytinyağı
1 kuru soğan
2 diş sarımsak
1 kaşık domates salçası
1 çay kaşığı biber salçası
3 domates
1 dolmalık kırmızı biber

1 yeşil biber
1,5 bardak pilavlık bulgur
3 bardak sıcak tavuk suyu
1/2 çay kaşığı tuz
1/4 çay kaşığı karabiber
 
Meyhane pilavı yapılışı:
 
Soğanı doğrayın, sarımsakları ince ince dilimleyin. Biberlerin içini çıkarıp iri iri doğrayın. Bulguru yıkayıp süzün. Tereyağını zeytinyağıyla birlikte eritin. Soğan ve sarımsakları kavurun. Salçaları ekleyip karıştırın. Renkli biberleri de ilave edip karıştırmaya devam edin.
 
Bulguru da ekledikten sonra biraz çevirin. Sıcak tavuk suyu, tuz, karabiber ve küp küp doğradığınız domatesleri de ilave edip kısık ateşte ağzını kağatıp pişirin.

Afiyet olsun!

UYARI: Bu makalenin telif hakkı  DMCA.com Protection Status tarafından korunmaktadır. Kopyalanması halinde telif hakkı ihlali sebebiyle yasal işlem başlatılacaktır! Ancak link ile paylaşılabilir!

loading...
Anahtar Kelimeler:
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.