29 Eylül 2016 Perşembe 20:08
Kuzu pirzola tarifi

Kuzu pirzola şüphesiz et yemeği denince akıllara gelen ilk yemeklerden bir tanesi. Peki fırında kuzu pirzola nasıl yapılır?

Kuzu pirzola malzemeleri:

750 gram kuzu pirzola
1 çay bardağı sıvı yağ
4-5 tane arpacık soğan
10 diş sarımsak
1,5 çay bardağı ılık su
Kekik, pul biber, karabiber, tuz

Kuzu güveç tarifi

Kuzu pirzola yapılışı:

Derin bir karıştırma kabına aldığınız pirzolaları su hariç bütün malzemelerle bir güzel harmanlayın. Birkaç saat marine ettikten sonra geniş bir fırın tepsisine alın. Ilık su ekleyip üzerini folyo ile kapattıktan sonra önceden ısıttığınız 200 derecelik fırında 1 saat kadar pişirin.

Afiyet olsun!

UYARI: Bu makalenin telif hakkı  DMCA.com Protection Status tarafından korunmaktadır. Kopyalanması halinde telif hakkı ihlali sebebiyle yasal işlem başlatılacaktır! Ancak link ile paylaşılabilir!

loading...
Anahtar Kelimeler:
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.