14 Nisan 2016 Perşembe 11:40
Kıymalı gül böreği tarifi
loading...

Kıymalı gül böreği malzemeleri:

3 yufka
Yarım bardak sıvı yağ
Yarım bardak süt

İçine:
300 gram kıyma
1 soğan
3 kaşık sıvı yağ
Tuz, karabiber

Üzerine:
1 yumurta sarısı
1 kaşık sıvıyağ
Çörek otu

Kıymalı gül böreği yapılışı:

Kıymayı sıvı yağda kavurun. İnce ince doğradığınız soğanla beraber tuz ve karabiber de ekleyip kavurmaya devam edin. Bir kasede yarım bardak sıvı yağ ile yarım bardak sütü karıştırın.

Yufkayı masaya yayın. Üzerine yağ ve süt karışımından sürdükten sonra 4'e kesin. Parçaların geniş kısmına kıymalı harçtan koyup rulo şeklinde sarın. Her ruloyu sarmal şekilde sarın.

Bütün yufkalara aynı işlemi uyguladıktan sonra yağlı kağıt serili fırın tepsisine alın. 1 kaşık sıvı yağ ile yumurta sarısını karıştırıp fırçayla üzerlerine sürüp çörek otu serpiştirin. 180 derecede önceden ısttığınız fırında pişirin.

Afiyet olsun!

UYARI: Bu makalenin telif hakkı  DMCA.com Protection Status tarafından korunmaktadır. Kopyalanması halinde telif hakkı ihlali sebebiyle yasal işlem başlatılacaktır!

loading...
Anahtar Kelimeler:
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.