21 Nisan 2016 Perşembe 09:48
Kısır tarifi
loading...

Herkes kısır yapabilir ama herkes iyi kısır yapamaz. En iyi kısırı yapmak isteyenleri buraya alalım...

Kısır malzemeleri:

1 bardak ince bulgur
5 yaprak marul
1 demet maydanoz

5 taze soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
Nar ekşisi
Karabiber, pul biber, kimyon, tuz
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası

Kısır yapılışı:

İnce bulguru, çekecek kadar sıcak suyla ıslatın. Kapağını kapatıp 5 dakika kadar bekletin. Bulgurun içerisine salça, zeytinyağı, nar ekşisi ve baharatları ekleyip iyice karıştırın. Yeşillikleri de ince ince kıyıp ilave ettikten sonra karıştırmaya devam edin.

Afiyet olsun!

UYARI: Bu makalenin telif hakkı  DMCA.com Protection Status tarafından korunmaktadır. Kopyalanması halinde telif hakkı ihlali sebebiyle yasal işlem başlatılacaktır!

loading...
Anahtar Kelimeler:
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.