31 Temmuz 2016 Pazar 10:21
Kayısı kıvamı yumurta tarifi

Kayısı kıvamı yumurta malzemeleri

1 adet yumurta
Yeterli miktarda su
Bir tutam tuz
Cezve


Kayısı kıvamı yumurta yapılışı

Cezveye yumurtayı bir kaşıkla koyduktan sonra yumurtayı geçecek kadar su koyun. Yumurtanın pişerken çatlamaması için biraz tuz ilave edin. Ardından orta ateşte 5-6 dk pişirin.

Bu süre geçtikten sonra yumurtayı bir kaşıkla alın ve soğuk su dolu bir kaseye koyun. Bu kasede yumurtanın bekleme süresi, özellikle kahvaltıya hazırlıyorsanız, 5-6 saniye olduğundan elinizi çabuk tutmanız gerekecek.

Bu süre de dolduktan sonra tekrar kaşıkla alın ve bir tabağa koyun. Tabakta kaşığın tersiyle yumurtanın kabuğuna vurarak kabuğu soyun. Kayısı kıvamı yumurtanız hazır. Afiyet olsun!

 

PembeNar Özel

UYARI: Bu makalenin telif hakkı  DMCA.com Protection Status tarafından korunmaktadır. Kopyalanması halinde telif hakkı ihlali sebebiyle yasal işlem başlatılacaktır! Ancak link ile paylaşılabilir!

loading...
Anahtar Kelimeler:
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.