29 Eylül 2016 Perşembe 20:08
Kaburga dolması tarifi

Bu Kurban Bayramı'nda etkileyici sofralar hazırlamak isteyen marifetli ev hanımlarına özel kaburga dolması tarifi...

Kaburga dolması malzemeleri:

1,5 kilo kaburga eti
Yarım çorba kaşığı biber salçası
1 çorba kaşığıtereyağı
1 çay kaşığı karabiber
3 bardak su

İç pilav malzemeleri:

1 bardak pirinç
2 çorba kaşığı tereyağı

1 çay bardağı badem rendesi
Yarım demet maydanoz
1 bardak su
2 çay kaşığı pul biber
1 çorba kaşığı reyhan
Yarım çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz

Kaburga dolması yapılışı:

İç pilav için tereyağını tencereye alın. Pirinç ve bademi kavurun. Yarısını kenara alıp diğer yarısına su ve tuz ekleyerek pişmeye bırakın. Pilavınız olunca kenara ayırın. Diğer yarısına ince kıyılmış maydanoz, pul biber, karabiber ve reyhan ilave edip iyice karıştırdıktan sonra iki pirinç karışımına birbiriyle karıştırın.

Kaburganın içine pilavı doldurup iple sıkıca sararak bağlayın. Bir tencereye aldığınız kaburgayı 2 saat kadar haşlayıp sudan çıkarın. Üzerine terayağı ve salça sürüp önceden ısıttığınız 180 derecelik fırında yarım saat pişirin. İpleri kesip üzerine kızgın tereyağı dökün.

Afiyet olsun!

UYARI: Bu makalenin telif hakkı  DMCA.com Protection Status tarafından korunmaktadır. Kopyalanması halinde telif hakkı ihlali sebebiyle yasal işlem başlatılacaktır! Ancak link ile paylaşılabilir!

loading...
Anahtar Kelimeler:
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.