30 Haziran 2016 Perşembe 09:53
Çikolata parçacıklı kurabiye tarifi

Çikolatayı da çikolatayla yapılmış tatlıları sevmeyen yok gibi. Evinizde kendinize ve sevdiklerinize yapabileceğiniz, tadı amağınızda kalacak çikolata parçacıklı kurabiye tarifi...

Çikolata parçacıklı kurabiyenin malzemeleri

150 gram tereyağ
1-1,5 yemek kaşığı esmer şeker 
3 yemek kaşığı toz şeker 
1 tatlı kaşığı vanilin 
1 tane yumurta 
2 su bardağı un 
1 çay kaşığı karbonat
bir tutam tuz 
1 su bardağı çikolata parçası (farklı çeşitlerde olabilir)


Çikolata parçacıklı kurabiyenin yapılışı 

Tereyağını ocakta kısık ateşte eritin ama kızdırmayın. 

Bir kapta un, tuz ve karbonatı karıştırın. 

Başka bir kapta tereyağı, esmer ve toz şekerleri kek kıvamı gibi olana kadar çırpın. En son vanilya ekleyip biraz daha çırpın.

Unlu karışımı şekerli karışıma ekleyin ve hamur haline gelene kadar çırpın. 

En son istediğiniz çeşitten kırdığınız çikolata parçalarını ekleyip hamurunuzu yoğurun. 

İstediğiniz boyutlardaki kurabiye hamurlarını elinizle şekillendirin ve yağlı kağıt yerleştirdiğiniz fırın tepsilerine koyun. 

Önceden ayarladığınız 180 derecelik fırında pişirmeye başlayın. Kurabiye boyutu ne kadar büyükse pişme süresi de ona göre artacaktır. 

Kurabiyelerinizi bir yarım saat sonra hafif soğuduklarında tüketebilirsiniz. Daha sonraki günlere kalsın istiyorsanız kapalı bir kapta muhafaza edin. 

UYARI: Bu makalenin telif hakkı  DMCA.com Protection Status tarafından korunmaktadır. Kopyalanması halinde telif hakkı ihlali sebebiyle yasal işlem başlatılacaktır! Ancak link ile paylaşılabilir!

loading...
Anahtar Kelimeler:
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.