30 Haziran 2016 Perşembe 09:53
Cevşen şerbeti tarifi
loading...

Ramazanda susuzluğunuzu giderip oruç tutmanızı kolaylaştıran cevşen şerbetinin vücudunuza birçok faydası da bulunmakta.

Cevşen şerbeti, susamanızı önlerken bir yandan da oruç tutmakla vücudunuzdan eksilen mineralleri tamamlar. Bu şerbet ayrıca sindirime yardımcı olmakla beraber metabolizmanızı da hızlandıracaktır.

Sahurda içeceğiniz cevşen şerbeti aynı zamanda vücut direncini artırmakta olup şeker ve tansiyon hastaları için de çok yararlıdır.

Cevşen şerbeti malzemeleri

Birkaç adet ceviz
Bir tutam tarçın
Bir tutam karanfil
Bir tutam zerdeçal
Birkaç tane kakule
Bir tutam safran
Biraz rezene
Bir tutam nane

Cevşen şerbetinin yapılışı

Bütün malzemeleri bir tavaya alın. Malzemeleri tavada kavurduktan sonra bir tencereye alıp 15 dakika boyunca kaynatın. Kaynattıktan sonra bal ve Çubuk tarçın ekledikten sonra cevşen şerbetiniz hazır. Afiyet olsun!

UYARI: Bu makalenin telif hakkı  DMCA.com Protection Status tarafından korunmaktadır. Kopyalanması halinde telif hakkı ihlali sebebiyle yasal işlem başlatılacaktır!

loading...
Anahtar Kelimeler:
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.