28 Eylül 2017 Perşembe 13:33
Bağırsak kurdu döktüren doğal kürler!

Bağırsak kurtları ve solucanları diye de bilinen bağırsak parazitleri, insan vücuduna çeşitli bulaşma yollarıyla girebiliyor. Bağırsak kurtlarının oluşmasının en başlıca nedenlerinden bir tanesi de yenilen çiğ tam olarak pişmemiş etlerdir. Genellikle yaz aylarında yapmış olduğumuz ızgara köfte,sucuk,et ürünlerinin içlerinin pişmesine özen göstermemizde fayda vardır.  Can sıkan bu parazitler ise bilinenin aksine başta bağırsaklar olmak üzere kan, akciğerler ve karaciğerlerde de yaşayabiliyor. .

Bağırsak Kurdu Belirtileri

Şerit olan kişilerde karın şişliği, bulantı ve iştahsızlık görülür. Bağırsaklar, normal şekilde çalışmaz ve sinir sistemi bozukluğu baş gösterebilir. Şerit belirtilerin arasında kendini en açık eden özellikle geceleri oluşan makat kaşınması dır. Bunun nedeni yumurtalarını bırakmak için dişi parazitlerin aşağıya doğru hareket haline geçmesidir. Uykusuzluk, huzursuzluk, yatağını ıslatma diğer şikayetler arasındadır. Bu kaşınma sonrasında makat bölgesinde egzama veya iltihaplanma oluşabilir. Sabahları ağızdan gelen su yastığı ıslatabilir.

Portakal tozu ile bağırsak kurdu nasıl dökülür?

Portakal kabuğunun sağlık açısından faydaları çok az bilinen bir şeydir. Uzmanalan ekibi olarak bağırsak kurdu nasıl dökülür konulu makalemize, Portakal kabuğunun faydalarından bahsederek başlamak istiyoruz. Genellikle portakal tüketildikten sonra kabukları atılır. Ama eminim bu yazıyı okuduktan sonra bu alışkanlığınızı değiştirmeniz gerekecek.

  • Portakal kabuğu  C vitamini içermektedir. Bu özelliği insan sağlığını korumaya yardımcı olurken aynı zamanda kanser hücrelerinin büyümesini yavaşlatmada etkilidir.
  • Portakal kabuklarının kolesterol seviyesini dengelediği söylenmektedir.
  • Portakal kabuğu metabolizmanın hızını arttırarak daha fazla yağ yakmaya ve dolayısı ile kilo vermeye de yarar.
  • Sindirim sistemi  korur ve başta bağırsaklar olmak üzere sindirim siteminin temizlenmesinde önemli bir rol oynar.
  • Özellikle ciltte oluşan enfeksiyon hastalıklarıyla mücadele etmekte birebirdir.
  • Enfeksiyon hastalıklarına karşı bağışıklık sitemini güçlendirmeye yarar.
  • Solunum yolu hastalıklarından olan bronşite karşı etkilidir.
  • Portakal kabukları hoş olmayan nefes kokusuna engel olur.
  • Portakal kabuğunda bulunan Tangeretin ; antioksidandır.
  • Böbreklerde  taş oluşumunu engeller. Ayrıca taş düşürür.
  • Kan dolaşımın hızlandırma da etkilidir.
  • Damar tıkanıklarını önler.
  • Vücudun direncini arttırır.

Nasıl Tüketilmelidir?

Portakal kabuğunu tüketmeniz için organik portakalları öneriyoruz. Önce portakal kabuklarını iyice yıkayın ve beyaz kısmını kesip iyice ayıklayın. ( Portakalı soyarken beyaz kısmını soymamaya dikkat edin sadece renkli dış kısmı soyulmalı ) 1 gün kadar kurumaya bırakın. Sonra olabildiği kadar ince doğrayıp, tekrar kurumaya bırakın. Kuruyan Portakal kabuklarını hemen küçük doğramaya çalışırsanız çok sıvı kaybediyor.

Kurutulmuş Portakal tozu ve süt mucizesi;

İlk kurutmayı da çok uzatırsanız küçük parçalara ayırmak zor oluyor.  İyice kuruyan portakal kabuklarını toz haline getirip, ince bir süzgeç kullanarak eleyin. Portakal kabuklarını rendeledikten sonra da kurutarak kullanabilirsiniz. Rendelediğiniz portakal kabuklarını salatalarda, ufak dilimlere böldüğünüz portakal kabuklarını da çay yaparak değerlendirebilirsiniz.

Bağırsaktaki kurtları atan kür tarifi;

  • 1/2 su bardağı su
  • 1/2 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı portakal tozu

Portakal kabuğu kurusu ne işe yarar?

Yarım su bardağı su ve sütü 2 yemek kaşığı portakal tozunu karıştırın. Sabah aç karnına için büyük tuvaletinizi yapana kadar yemek yemeyin büyük tuvaletinizi yaptığınızda bağırsaklarınızda ne kadar kurt varsa döküldüğünü
göreceksiniz bir hafta sonra işlemi tekrarlayın ayrıca portakal kabuğu tozu çocuklarda boy uzatır.

Uzmanlar bağırsak parazitlerine karşı şu tavsiyelerde bulunuyor... 

Süt: Her sabah aç karnına birer su bardağı süt için. Sizin için oldukça faydalı olacaktır. 
Nane: Sabahları aç karnına az miktarda nane yiyin ve ardından bol miktarda üzüm hoşafı için.
Aynısefa: Bir su bardağı kaynar suyun içine bir çay kaşığı aynısefa çiçeği katın. Demlenmesi için kısa bir süre bekledikten sonra sabahları aç karnına için. 
Papatya: Bir litre suyun içine iki avuç papatya katın. Kaynattıktan sonra sabahları aç karnına ve yatmadan önce birer çay fincanı için. 
Anason: Bir çay kaşığı anasonu havanda döverek toz haline getirin. Daha sonra ikiye bölerek birer kuru incirin içine koyun ve sabahları aç karnına yiyin. Arkasından bir bardak üzüm hoşafı için. Bağırsak solucanlarını etkisiz hale getirecektir. 
Ekşi yonca: Bir su bardağı kaynar suyun içine ince kıyılmış bir tatlı kaşığı ekşi yonca yaprağı katın. Demlenmesi için kısa bir süre bekledikten sonra her sabah aç karnına için. Ancak mide rahatsızlığı olanların doktor kontrolünde tüketmesi tavsiye edilmektedir. 
Çilek: Bir hafta boyunca her sabah aç karnına yarım kilo çok iyi temizlenmiş çilek yiyin. 
Defne: Bir litre suyun içine bir çorba kaşığı defne ve pelin otu ekleyin. Kaynatıktan sonra süzerek sabahları aç karnına ve yatmadan önce birer su bardağı için..

Bu önemli bilgileri daha fazla kişinin okuyup faydalanması için, sosyal medya hesaplarınızda paylaşmayı unutmayın lütfen.

Sağlıcakla kalın…

UYARI: Bu makalenin telif hakkı  DMCA.com Protection Status tarafından korunmaktadır. Kopyalanması halinde telif hakkı ihlali sebebiyle yasal işlem başlatılacaktır! Ancak link ile paylaşılabilir!

loading...
Son Güncelleme: 23.10.2017 17:07
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.