08 Şubat 2018 Perşembe 23:05
Soner Yalçın, yoğurtta oynanan oyunu anlattı!

Gıda skandalını Saklı Seçilmişler kitabında gözler önüne seren Soner Yalçın, attığı tweetlerde Yoğurt olarak yediğimiz yiyeceğin içerisinde kıvamın artması ve sus tutması için domuz derisinden elde edilen ‘jelatinin’ kullanıldığını söyledi.

İlaç, silah ve uyuşturucudan sonra dünyanın en kârlı sektörün gıda olduğunu söyleyen Soner Yalçın, ‘Canlı, doğal gıdayla kolaylıkla alabildiğimiz “probiyotik” şimdilerde doktor önerisiyle eczanelerden tablet halinde alınabiliyor! Niye? Çünkü yoğurdu, yoğurt olmaktan çıkardılar.’ dedi.

‘Patlayan kanser vakalarının ilk nedeni hazır yoğurtlar!’

İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Onkoloji Enstitüsü Öğretim Üyesi Dr. Yavuz Dizdar, hazır yoğurtlarla ilgili açıklamalarda bulundu. Dr. Dizdar, kanser hastalığının her geçen gün artığını belirterek, “Etrafımızda her gün birisine kanser teşhisi konulduğunu duyuyoruz. Uzmanlar, kanserdeki bu kadar yoğun bir artışı yalnızca sigara, alkol ve obezite ile açıklamanın mümkün olmadığını düşünüyor. Beslenme açısından da birbirinden çok farklı sosyal statüdeki insanlarda da kanser görülüyor. ‘Hayatınızdan çıkarın’ diyebileceğiniz neler var’ diye sorarsanız bilim adamları olarak geçtiğimiz yıllarda bunu çok tartıştık. Birinci sırada olan yoğurt hala ilk sıradaki yerini koruyor. Bizim ülkemizde yoğurt, diğer ülkelere göre açık ara daha çok tüketilen bir üründür. Yoğurt, beslenmeden öte insan vücudunun dengesinin korunması açısından da çok önemlidir” dedi.

Test sonuçları korkutucu

  • Gaziantep Tarım İl Müdürlüğünün piyasada satılan yoğurtlarda jelatin katılıp katılmadığına dair yaptırdığı testlerde 10 markanın 8’inde jelatin kullanıldığı tesbit edilmiştir.
  • Hazır yoğurtlara, kıvam artırıcı olarak genetiği oynanmış nişasta eklenir.
  • Bazı firmalar hazır yoğurdun maliyetini azaltmak için sütün içindeki yağı alarak yerine margarin ekliyorlar.
  • Yoğurda, şeker veya kanserojen olduğu bilinen Aspartam, Sakkarin gibi tatlandırıcılar ilave ediliyor.

Hazır yoğurt üreticileri, bakanlığa baskı yaptı. Gıda Kodeksi Komisyonu da karar verdi. Karar, 16 Şubat 2009’da Resmi Gazete’de yayımlandı. Yoğurda yüzde 12 katı madde konulması şartı kaldırıldı. Ayrıca süt proteini miktarı da yüzde 4’den yüzde 3’e indirildi. Sadece ekşiyen, kesilen ve kaymak bağlayan süt ve yoğurtları tüketiniz (tabi bulursanız).

UYARI: Bu makalenin telif hakkı  DMCA.com Protection Status tarafından korunmaktadır. Kopyalanması halinde telif hakkı ihlali sebebiyle yasal işlem başlatılacaktır! Ancak link ile paylaşılabilir!

Son Güncelleme: 08.02.2018 23:18
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
osman nuri mızrak 2018-02-09 14:27:40

Allah sonumuzu hayretsin

Avatar
Emin 2018-02-10 00:05:37

kendi sonumuzu biz hazırladığımız için Allahtan birşey bekleme hakkımız yok.

Avatar
Filiz babacan 2018-02-13 11:15:56

Ben ondört yıldır evliyim.evlendiğimden bu yana kendi yoğurdumu mayalıyorum.suyunu çocuklar çok seviyor.doğal sütten mayalıyorum.ailece dışardaki yoğurtşarı hiç yiyemiyoruz.teşekürler.

Avatar
zeki 2018-02-16 10:58:46

yani zehirlenmemize göz yumuluyor oylemi alayınınnn....................bak hakaret yok küfür yok yani zehirliyolar ve biz hakaret edemiyoruz bile adaletinizin sizn ben taaaaaaaaaaaaa