Öne Çıkanlar Aile cilt diyet Memorial Ankara Hastanesi Zencefilli Patates

Yüksük çorbası tarifi
loading...

Yüksük çorbası malzemeleri:

Hamuru için:
500 gram un
1 yumurta
Tuz
Su

İçi için:
200 gram kıyma
1 soğan
Tuz, karabiber, pul biber
Maydanoz

Sosu için:
3 kaşık sıvı yağ
1 kaşık salça
1 kaşık limon
1 çay bardağı haşlanmış nohut
Nane

Yüksük çorbası yapılışı:

Hamur malzmeleriyle sert bir hamur yoğurup dinlenmesi için kenara ayırın. Üzerine nemli bez örtün. Hamur dinlenirken içini hazırlayın. Soğanı ve maydanozları ince ince kıyın. Baharatlar ve kıymayla yoğurun.

Hamurdan bezeler yapıp ince bir şekilde açın. Mantı hamuru keser gibi kestikten sonra içlerine kıymalı harçtan koyup kapatın. Yapışmamaları için üzerlerine az un serpin.

Sonra sosunu hazırlamak için sıvı yağı ısıtın. Salça ve nane ekleyin. Kaynar su ilave ettikten sonra hamurları içine atın. Nohutları ekleyip limonunu da sıkıp pişmeye bırakın.

Afiyet olsun!

loading...
Anahtar Kelimeler:
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.