Öne Çıkanlar Zencefilli Patates Memorial Ankara Hastanesi The Lancet İzmit Yumurta

Tiramisu pasta nasıl yapılır?
loading...

Tiramisu İtalyanca "Beni neşelendir" anlamına gelen bir tatlı. Tiramisu pasta yaparak siz de kendinizi, sevdiklerinizi ve sofralarınızı neşelendirebilirsiniz. 

Tiramisu pastanın malzemeleri

Pandispanya için;
5 tane yumurta 
1 su bardağı toz şeker 
1 su bardağı kadar un 
2 yemek kaşığı kakao
1 yemek kaşığı Mısır nişastası 
1 paket vanilya 
1 pkaet kabartma tozu 
tuz 

Kreması için; 
5 su bardağı süt 
yarım çay bardağı toz şeker 
4 yemek kaşığı un 
1 yemek kaşığı nişasta 
1 paket vanilya
yarım paket labne peynir

Keki ıslatmak için;
yarım çay bardağı kaynar su
yarım çay bardağı süt
1 çay bardağı nescafe 
2 yemek kaşığı toz şeker

Üzeri için; 
kakao

 

Tiramisu pasta tarifi

Pandispanyayı hazırlamak için; yumurtaların aklarını ayırın ve sarılarının üzerine toz şeker ekleyip beyaz olana kadar hızlı hızlı çırğın. 

Yumurta aklarının içine bir tutam tuz ekleyip 8-10 dakika mikserden geçirin. 

Yumurta akı ile sarısının karışımlarını birbirine ekleyip birbirine yedirin. 

Nişasta, vanilya, kabartma tozu, un ve kakaoyu ilave edip harmanlayın. 

Yumurta karışımı ile unlu harcı birleştirip biraz karıştırın. 

Kelepçeli kalıbın altına yağlı kağıt koyup bu karışımızı dökün ve önceden ısıttığınız 175 derecelik fırında yarım saat pişirin ve sonrasında oda sıcaklığında soğumaya bırakın.

Kremayı hazırlamak için; bir kapta unları ve vanilyayı karıştırıp süt, 1 yumurtanın sarısı ve un katıp çırpın. 

Karışımı kısık ateşe alıp pişirin. İçine tere yağı ekleyip iyice karıştırdıktan sona labne peyniri katıp çırpın. 

Keki ıslatmak için; kaynar suyu, toz şeker, süt ve nescafeyi ekleyin. 

Pandispanyayı 2 ya da 3 enlemesine parçaya bölün. İlk parçayı nescafeli karışımla ıslatın. Üzerine kremanın yarısını döküp eşit şekilde yayın. İkinci pandispanya ile üstünü kapatın. 

Sonra tekrar kahveli karışım ile ikinci pandispanyanın üstünü ıslatın ve kalan kremayı dökün. 

Daha sonra bu kremanın üstüne kullanmadığınız bir dantel veya pasta süsleme bezi ile kako serpin. 

Buzdolabında 2-3 saat beklettikten sonra servis edebilirsiniz. 

 

Afiyet olsun.

loading...
Anahtar Kelimeler:
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.