Öne Çıkanlar Aile cilt diyet Memorial Ankara Hastanesi Zencefilli Patates

Tepsi kebabı tarifi
loading...

Tepsi kebabı malzemeleri:
 
1 kilo kıyma
2 domates
1 kırmızı biber
2 çarliston biber
1 soğan
Yarım demet maydanoz
3 diş sarımsak
Pulbiber, karabiber, kimyon, tuz
 
Döşemek için:
3 soğan
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
Yarım çay bardağı sıvıyağ
 
Sosu için:
2 tatlı kaşığı domates salçası
1 çay bardağı su
Yarım çay bardağı sıvıyağ
 
Süslemek için:
3-4 domates
3-4 çarliston biber
 
Tepsi kebabı yapılışı:
 
Bütün kıymalı harç malzemelerini robata çekin. Ayrı bir kapta piyazlık doğradığınız soğanları salça ve sıvıyağla karıştırın, tepsiye döşeyin. Üzerine kıymalı harç döküp yayın.

Bir kapta salça, suy ve sıvıyağı karıştırıp kıymalı harcın üzerine gezdirerek dökün. Domates ve biberleri dilimleyip kebabınızı süsledikten sonra önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pişirin.

Afiyet olsun!

loading...
Anahtar Kelimeler:
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.