Öne Çıkanlar Aile cilt diyet Memorial Ankara Hastanesi Zencefilli Patates

Tatlı patatesten dondurma yapımı
loading...

Evde kolaylıkla yapabileceğiniz çok lezzetli bir dondurma tarifi. Aynı zamanda katkı malzemeleri olmadığı için oldukça sağlıklı.

Dondurmanın malzemeleri

2 su bardağı çırpılmış krema
1-1,5 su bardağı konsantre süt
neredeyse 1 su bardağı tatlı patates püresi 
1 çay kaşığı vanilya 
yarım çay kaşığı tarçın 
yarım çay kaşığı kadar karanfil yağı 
yarım çay kaşığı rendelenmiş muskat 
1 su bardağı kadar iri kıyım ceviz 
marşmelov 
petibör bisküvi 

Dondurmanın yapılışı 

Bir kaba konsantre süt, patates püresi, vanilya, tarçın, karanfil yağı ve muskatı koyup iyice karıştırın. 

Çırpılmış kremayı başka bir kapta mikserden geçirin. 

Kremaya diğer karışımı ekleyin ve spatula yardımıyla hafif hafif karıştırın. 

İyice karıştığından emin olduktan sonra ceviz ve marşmelovları da ekleyin ve birkaç defa daha spatula ile karıştırın. 

Elde ettiğiniz karışımı bir kaba dökün ve üzerini streç film ile sarın. Streç filmin karışıma dondurmaya değdiğinden emin olun. Bu sayede kriztalize olmsaını engellersiniz. 

Yaklaşık 6 saat buzlukta bekletin ve sonrasında tercihe bağlı olmak üzere petibör büskivi ile servis edin. 

 

Afiyet olsun. :)
 

loading...
Anahtar Kelimeler:
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.