Öne Çıkanlar Zencefilli Patates Memorial Ankara Hastanesi İzmit The Lancet Yumurta

Şöbiyet tarifi
loading...

Şöbiyet yapmak sandığınız kadar zor değil. İşte baklavalık yufkadan yapılan pratik ve lezzetli şöbiyet tarifi...

Şöbiyet malzemeleri:
 
30 baklava yufkası
Fıstık
1 paket margarin
 
Kaymağı için:
2 bardak süt
Yarım bardak irmik
 
Şerbeti için:
2 bardak şeker
2 bardak su
2-3 damla limon
 
Şöbiyet yapılışı:
 
Kaymak için süt ve irmiği kıvam alana kadar pişirin. İlk iki yufkadan sonra her yufkayı yağlayıp üst üste serin. Kare kare kesin, karelerin ortasına kaymak ve fıstık koyun, muska şeklinde kapatın. Fırın tepsisine dizin. Üzerine kalan yağı dökün, önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında kızarana kadar pişirin.
 
Şerbeti için su ve şekeri orta ateşte 10 dakika kaynatın. Limon suyunu ekledikten sonra 3-5 dakika daha kaynatın. Şöbiyetler fırından çıkınca birkaç dakika bekletip sıcak şerbeti dökün.

Afiyet olsun!

loading...
Anahtar Kelimeler:
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.