Öne Çıkanlar Zencefilli Patates Memorial Ankara Hastanesi The Lancet İzmit Yumurta

Musakka tarifi
loading...

Musakka malzemeleri

4 adet orta boy patlıcan
1 adet orta boy  kuru soğan
1/4 kiloaz yağlı kıyma
2 adet orta boy domates ya da 2 çorba kaşığı domates salçası
3 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
3-4 dal maydanoz (ince kıyılmış)
2 bardak su
Kızartmada kullanmak için sıvı yağ
Göz kararı tuz, karabiber


Musakka hazırlanışı
Sofranızın vargeçilmezi olacak bu lezzetin yapımına yavaş yavaş başlayalım. Öncelikle patlıcanları göz kararı parmak kalınlığında olacak şekilde yuvarlar yuvarlak doğayalım ve dilimleri tuzlu suya bırakalım. 1 saat sonra patlıcanları bıraktığımız tuzlu suyun karardığını göreceksiniz. Böylelikle acı tadı gitmiş olan patlıcanlar yemek için hazırlanmış olacak.

Patlıcanları süzdükten sonra kurulayıp kızartma tavasına koyduğumuz  yağda her iki tarafı da hafif şekilde kızaracak kadar çevirelim. Kızaran patlıcanları bir başka taba alalım.

Başka bir tava içinde 3 çorba kaşığı yağda ince ince doğramış olduğumuz soğanı ve kıymayı kavuralım. Domatesi (yoksa domates salçasını) tuzu, karabiberi ekledikten sonra mutfak tabiriyle bir iki kaynatıp ateşi kapatalım.

Tepsinin üzerine güzelce dizdiğimiz patlıcanların üzerine hazırladığımız karışımları güzelce yayarız. 2 bardak su ilave ettikten sonra  20-25 dakika arası kısık ateşde  pişiririz.

Servis yaparken ince doğranmış maydonozları üzerine serpebiliriz.

Afiyet olsun

loading...
Anahtar Kelimeler:
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.