Öne Çıkanlar Zencefilli Patates İzmit Memorial Ankara Hastanesi The Lancet Yumurta

Mayonez tarifi
loading...

Mayonez yapımı için gerekli olan malzemeler:

2 tane yumurtanın sarısı (çiğ olarak)
1,5 orta boy bardak bitkisel yağ
2 çorba kaşığı sirke ya da limon suyu
1 küçük kaşık tuz, çok az karabiber

Mayonezin hazırlanışı:

Öncelikle kuru olduğundan emin olduğunuz cam bir kabın içine yumurta sarılarını, hazırlamış olduğumuz tuzun bir kısmını ve limon suyunu ekleyerek iyice karıştırın.

Bu karıştırma işlemi hızla devam ederken yağı ekleyin. Ancak en önemli nokta ekleyeceğiniz yağı damla damla eklemeniz grektiği.
Karıştırma ve yağ ekleme işlemi devam ederken karışımın artık yavaş yavaş katılaştığını ve renginin beyazladığını göreceksiniz. Bu doğru mayonez kıvamını tutturduğunuzun göstergesi.

Yağ eklemesi bittiğinde kalan tuzunuzu da ekleyin. Son bir kez iyice karıştırdıktan sonra mayoneziniz hazır.

Çok önemli bir not: Ev yapımı mayonezin içinde koruyucu ve uzun süre taze kalmasını sağlayıcı bir madde olmadığı için çok çabuk bozulur. Yapımı biten bir mayonez buzdolabında en fazla iki gün durur. Bu nedenle günlük tüketebileceğiniz kadar yapmanız tavsiye edilir.

loading...
Anahtar Kelimeler:
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.