Öne Çıkanlar öksürük nöbeti Prof. Dr. Murat Baş Erkan Yılmaz demir eksikliği belirtileri sağlıklı beslenme

Kıymalı yaprak sarma tarifi
loading...

Bayramların olmazsa olmaz ikramlığı yaprak sarma nasıl yapılır? İşte nefis kıymalı yaprak sarma tarifi...

Kıymalı yaprak sarma malzemeleri:

Salamura asma yaprağı
500 gram orta yağlı kıyma
2 adet soğan
1 bardak pirinç
1,5 çorba kaşığı salça
Bir tutam maydanoz
Bir tutam dereotu
Yarım bardak su
Tuz, karabiber, pul biber

Pişirmek için:

4-5 çorba kaşığı sıvı yağ
1 çorba kaşığı salça
Su

Kıymalı yaprak sarma yapılışı:

Yaprakların üzerine kaynar su dökün. Yapraklarınız tuzlu ise bir müddet bekletin.

İç harcı için soğanları ince ince kıyın. Yıkayıp süzdüğünüz pirinçleri, ince ince kıydığınız dereotu ile maydanozları ve diğer malzemeleri de ekleyip karıştırın.

Azar azar iç ekleyerek yaprakları sarmaya başlayın. Güzelce tencereye dizin. Sarma işlemi bitince üzerine sıvı yağını dökün. Salçayı sulandırarak üzerine gezdirdikten sonra dolmaların hizasına kadar su ekleyin. Üzerine bir tabak kapattıktan sonra kapağını da kapatıp orta ateşte pişmeye bırakın.

Afiyet olsun!

loading...
Anahtar Kelimeler:
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.