Öne Çıkanlar Zencefilli Patates İzmit Memorial Ankara Hastanesi The Lancet Yumurta

Kışlık domates sosu nasıl yapılır?
loading...

Menemende kahvaltılık sos olarak veya makarnada kullabileceğiniz domates sosunu evde yapıp kış boyunca tüketebilmek için domates sosu tarifi hazırladık. Vitamini koruyup sağlıklı beslenmek için müthiş bir seçenek. 


Kışlık domates sosu hazırlamanın püf noktaları 

Domatesleri olabildiğince susuz ve etli olanlardan seçmek gerekir. 

Domateslerin çekirdeklerini ayırmak istiyorsanız rendeleme işleminden sonra iyice süzün. 


Kışlık domates sosunun malzemeleri

6 kilo domates 
1 yemek kaşığı tuz 
 

Kışlık domates sosunun yapılışı 

Domatesleri yıkadıktan sonra kabuklarını soyun ve birkaç parçaya ayrıracak şekilde doğrayın. 

Uygun büyüklükte bir tencereye domatesleri ve tuzu koyup altını açın. 

Domatesleri sularını salmaya başladığında aralıklarla karıştırın. Kaynamaya başladıkça da altını kısıp sonrasında tekrar açın. 

Yarım saatten sonra domatesler suyu çekmee başlar. Kıvam koyulaşmaya başlayınca domatesleri blenderdan geçirip birkaç dakika daha pişirin. 

Sıcakken bir bez veya havku yardımıyla kavanozlara hazırladığınız domates sosunu doldurun. Kapaklarını kapattıktan sonra kavanozları ters çevirip 1 gün bekletin. 

Kavanozları kontrol edip taşan varsa o domates sosunu tekrar ısıtıp kavanoza tekrar doldurun. 


Domates sosunuzu ister kahvaltıda ister yemeklerinizde afiyetle kullanın.

loading...
Anahtar Kelimeler:
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.