Öne Çıkanlar öksürük nöbeti Prof. Dr. Murat Baş Erkan Yılmaz demir eksikliği belirtileri sağlıklı beslenme

Kalburabastı tarifi
loading...

Kalburabastı malzemeleri:

125 gram tereyağ
2 yumurta (birinin sarısı hariç)
1 çay kaşığı karbonat
3 kaşık pudra şekeri
1 çay bardağı sıvıyağ
1 kaşık yoğurt
Aldığınca un

İçine ceviz

Şerbeti için;

3 bardak su
3 buçuk bardak şeker

Kıvamının koyu olmaması için şerbeti 10 dakika kaynattıktan sonra 2-3 damla limon suyu ekleyin.

Kalburabastı yapılışı:

Un hariç tüm malzemeleri ekleyin ve iyice çırpın.

En son alabildiğine un ilave edin.

Ceviz büyüklüğünde minik parçalar alın içine ceviz koyun ve kapatın.

Fırını önceden 150 derecede ısıtın ve tepsiyi fırına koyun.

Kısık ateşte pişerse daha kıyır kıyır olur o yüzden fırını düşük devirde açın.

Tatlıyı fırından aldıktan sonra biraz dinlendirip soğuk şerbeti özerine dökün.

Tatlılar kuru kalmasın diye kaşık ile üzerlerine de şerbet dökün.

En son toz fıstık ile süsleyin.

loading...
Anahtar Kelimeler:
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.