Öne Çıkanlar prof. dr. ahmet akgül kişniş yağı Doktorderki Mobil Sağlık Danışmanlığı Güz Dönemi AÖF sınavları gelişim

Haşhaşlı revani tarifi
loading...

Haşhaşlı revani malzemeleri:

3 yumurta
1 bardak şeker
1 bardak süt
1 bardak sıvı yağ
1 bardak haşhaş tohumu
1 bardak irmik
1,5 bardak un
1 kabartma tozu
1 vanilya

Şerbeti için:
1,5 bardak şeker
1,5 bardak su

Üzerine:
1 paket krem şanti
1 bardak süt

Haşhaşlı revani yapılışı:

Şerbeti için bir tencereye şeker ve suyu alıp kaynatın. Şerbetiniz kaynarken kekinizi hazırlayın. Yumurta ve şekeri köpürtün. Diğer malzemeleri de ekleyip iyice çırpın. Yağladığınız fırın tepsisine döküp 170 derecede önceden ısıttığınız fırında 45 dakika pişirin.

Krem şantiyi de hazırlayıp dolapta soğumaya bırakın. Kekiniz piştikten sonra soğumaya bırakın. Yeterince soğuyunca şerbetini döküp krem şantiyle süsleyin.

Afiyet olsun!

loading...
Anahtar Kelimeler:
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.