Öne Çıkanlar öksürük nöbeti Prof. Dr. Murat Baş Erkan Yılmaz demir eksikliği belirtileri sağlıklı beslenme

Fıstıklı kadayıf tarifi
loading...

Üstü çıtır çıtır, iç kıvamı müthiş, tadı enfes, muhteşem fıstıklı kadayıf nasıl yapılır? 

Fıstıklı kadayıf malzemeleri:
 
500 gram tel kadayıf
200 gram tereyağı
1 bardak çekilmiş Antep fıstığı
 
Şerbeti için:
2,5 bardak şeker
2,5 bardak su
Birkaç damla limon
 
Fıstıklı kadayıf yapılışı:
 
Şerbeti için su ve şekeri bir tencereye alıp kaynatın. Kaynadıktan sonra limon suyu ekleyip 2-3 dakika daha kaynatın. Soğuması için kenara alın. Kadayıfları elinizle açın. Tereyağını eritip soğutun.
 
Tepsinizi bu yağın birazıyla yağlayıp kadayıfların yarısını serpiştirin ve elinizle bastırarak sıkıştırın. Antep fıstığını serpiştirdikten sonra kalan kadayıfı da üzerine serin. Sıkışması için yine elinizle bastırın. Kalan terayağı da üzerine gezdirin.
 
Önceden ısıttığınız 200 derecelik fırında altı üstü kızarana kadar pişirin. Sıcak tatlıya soğuk şerbet dökün.

Afiyet olsun!

loading...
Anahtar Kelimeler:
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.