Öne Çıkanlar prof. dr. ahmet akgül kişniş yağı Doktorderki Mobil Sağlık Danışmanlığı Güz Dönemi AÖF sınavları gelişim

Evde yoğurt nasıl mayalanır?
loading...

Evde yoğurt mayalamak için gereken malzemeler

1,5 litre süt (organik inek sütü daha iyi olur)
2 yemek kaşığı yoğurt

 

Evde yoğurt mayalama tarifi

İlk olarak sütü tencereye koyarak başlayın. Sütü ara ara karıştırarak kısık ateşte kaynatın. Süt, koyduğunuz seviyenin 1-2 parmak aşağısına geldiğinde altını kapatın.

Daha sonra tencereyi ocaktan alın ve soğumaya bırakın. 15 dakika sonra sütün sıcaklğını kontrol edin. Termometreniz varsa ölçün, 45°C olmalı. Eğer termometreniz yoksa süte parmağınızı sokun, 10 saniye kadar sütün içinde tutabiliyorsanız uygun sıcaklığa gelmiş demektir.

Ardından 2 yemek kaşığı yoğurdu bir kaseye koyup çırpın. Çırptığınız yoğurdu sütün içine koyun ve karıştırın. Daha sonra tencerenin kapağını kapatmadan sütü sıcak tutacak bir örtü veya battaniyeyle etrafını sarın.

Fırını 50°C'de çalıştırın, tencereyi fırına koyun. Süt en az 4 saat fırında mayalansın. 4 saat sonunda fırından çıkarın ve oda sıcaklığında yaklaşık 15 dakika dinlendirin. Daha sonra, mayalanan yoğurdun kıvamının iyice oturması için 10 saat kadar buzdolabında tutun. Evde mayaladığınız yoğurdunuz hazır! Afiyet olsun.


PembeNar Özel

loading...
Anahtar Kelimeler:
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.