Öne Çıkanlar Online Kalp Tarama Projesi Neden emzirmelisiniz İsrail Zeytinyağı Yarışması Mobil KETEM Yaman Okay

Erik reçeli nasıl yapılır?
loading...

Erik reçeli malzemeleri

500 ml su
1/2 limonun suyu
4 tane karanfil tanesi
1 kilo mürdüm eriği
5 su bardağı şeker

Erik reçeli tarifi

1 kilo mürdüm eriğini dörde doğrayın. Doğramayı bitirince erikleri tencereye koyup üstüne 5 su bardağı (yaklaşık 1 kg) şekeri ilave edin. Sulanması için bir gece erikleri ve şekeri tencerede bırakın.

Gece boyunca beklemiş ve sulanmış erikleri yüksek ateşte kaynatın. Kaynamaya başladığında altını kısın. Bu noktada reçel köpürmesin diye bir tatlı kaşığı tereyağını reçele ekleyebilirsiniz. Karanfil tanelerini ise bir bezin içine koyarak veya bir süzgeçle tencerenin içine koyun.

Reçelin olup olmadığını test etmek için üstündeki köpüklere bakabilirsiniz veya reçelden bir damla alıp bir tabağa damlatabilirsiniz. Tabağa damlattığınız damlanın koyu bir kıvamı varsa reçel olmuş demektir.

Reçeliniz istediğinz kıvama ulaştığında limon suyunu tencerenin içine koyun. Limon suyu koyulmuş haliyle reçeli 2 dakika daha kaynatın. Reçeliniz olduktan sonra köpükleri üstünden bir kaşık yardımıyla temizleyebilirsiniz. Artık mürdüm eriği reçeliniz hazır. Afiyet olsun!


PembeNar Özel

loading...
Anahtar Kelimeler:
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.