Öne Çıkanlar diyet sağlık sağlık haberleri kişniş yağı Doktorderki Mobil Sağlık Danışmanlığı

Dondurmalı vegan pasta tarifi
loading...

Dondurmalı vegan pasta malzemeleri:

1/2 bardak çiğ badem
1 bardak glutensiz yulaf ezmesi
1 bardak hurma
1/4 çay kaşığı tuz
3 tane donmuş muz
2 kaşık badem sütü
1 1/2 çay kaşığı glutensiz vanilya esansı
1 bardak donmuş yaban mersini
2 bardak çiğ kaju (30 dakika suda bekletilmiş)
1/3 bardak hindistan cevizi yağı
1/2 bardak bal
1/4 bardak taze sıkılmış meyer limonu
1 kaşık meyer limonu kabuğu rendesi
1/2-3/4 bardak doğranmış çiğ badem (süslemek için)

Dondurmalı vegan pasta yapılışı:

Taban yapılışı:

Badem, yulaf ezmesi, hurma ve tuz iyice birbirine karışana kadar robota çekin. Kelepçeli bir kek kalıbına boşaltıp spatula ile bastırarak üzerini düzleyin.

Yaban mersinli dondurma katı yapılışı:

Doğranmış muz, yaban mersini, badem sütü ve vanilya esansını da robota çekip dondurma kıvamına getirin. Dondurmayı da kalıba boşaltıp yine spatula ile üzerine pürüzsüz hale getirin. 1-2 saatliğine dondurucuda bekletin.

Meyer limonlu krema katı yapılışı:

Islatılmış kaju, hindistan cevizi yağı, bal, limon kabuğu rendesi ve limon suyunu robota koyup pürüzsüz bir kıvam alana dek çekin. Buzluktan çıkardığınız kalıba döküp içinde hiç hava boşluğu kalmayacak şekilde bastırıp üzerini düzleyin. Doğranmış bademleri serpiştirip hafifçe bastırın.

6-8 saat kadar buzlukta beklettikten sonra 10-15 dakika oda sıcaklığında bekletip dilimleyin.

Afiyet olsun!

loading...
Anahtar Kelimeler:
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.