Öne Çıkanlar Karadutlu dondurma zayıflama çayları zayıflama hapları enes efendioğlu sağlık

Çilek kurutma tarifi
loading...

Çilek yaklaşık %90 oranda su içerir. Kurutulmuş çilek normal cileğe göre besin değeri daha yüksek bir besindir çünkü içindeki sıvı kurutulmuş ve vitamin, protein ve karbonhidratları yükselmiştir.


Çilek kurutma tarifi

Çilekleri yıkıyıp yeşil kısımlarını alın. 

Çilekler küçükse 2, büyükçeyse 4 parçaya bölün. 

Fırın tepsisinin üzerine pişirme kağıtları yerleştirin ve yapışma ihtimalini sıfıra indirmek istiyorsanız pişirme kağıtlarının altına ir parşömen kağıdı yerleştirebilirsiniz. 

Püf noktası; çilekler yapışmasın diye kesilmiş kısımlarını değil de arka kısımlarını kağıdın üzerine gelecek şekilde ayarlayın. Ayrıca hiçbir çilek parçasının birbirine değmediğine emin olun.

Fırında çilekleri 90 derecede 3 saat boyunca kurutun. Çileklerin eşit derece kurumalarına dikkat edin. 


Kurumuş çilekleri soğutma 

Çilekler tamamen soğuyana kadar tam olarak kuruyup kurumadıklarını anlayamazsınız. Bu yüzden pişirme kağıtlarını fırından alıp çilekleri yarım saat oda sıcaklığında bekletin. 
Bir çilek parçasını ikiye bölüp herhangi bir nemli yüzey görmezseniz bu çileklerin tam olarak kuruduğu anlamına gelir. 

Eğer ki çilekler yeterince kurumadıysa en az yarım saat daha 90 derecelik fırında kurutmaya bırakın. 

 

PembeNar Özel

loading...
Anahtar Kelimeler:
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.