Öne Çıkanlar Zencefilli Patates Memorial Ankara Hastanesi İzmit The Lancet Yumurta

Çikolatalı ve sade dondurma tarifi
loading...

Sade ve çikolatalı dondurma malzemeleri (5-6 kişilik)

500 gr süt
Yarım su bardağı krema
200 gr toz şeker
1 tatlı kaşığı sahlep
Çikolatalı dondurma için 2 yemek kaşığı kakao


Sade dondurma yapılışı

Tüm malzemeleri bir tencerenin içinde karıştırın. 10 dakika malzemeleri tencerede bekletin, daha sonra ocağa alın. 10 dakika boyunca orta ateşte sürekli karıştırın, 10 dakika sonra sütün kıvamı koyulaşmaya başlayacak. Kıvamı koyulaşınca 5 dakika ocakta bekletin ki biraz soğuyup kıvamı daha da otursun.

Dondurmayı varsa çelik bir kaba koyun, yoksa herhangi bir kaba koyabilirsiniz. Dondurmayı buzdolabına koyduktan sonra her yarım saatte bir karıştırmalısınız, böylece dondurma buzlanmayacaktır. Yaklaşık 4-5 saat sonra, iyice sertleştiğinden emin olduktan sonra servis yapabilirsiniz. 


Çikolatalı dondurma tarifi

Çikolatalı dondurma için tencereye yine 500 gr süt, yarım au bardağı krema, 200 gr toz şeker ve 1 tatlı kaşığı sahlep koyun, 10 dakika beklettikten sonra üstüne 2 çorba kaşığı kakaoyu ekleyin. Daha sonra kakaonun çiğ tadının kaybolması için 10 dakika ocakta pişirin. 10 dakikanın ardından tencereyi ocaktan alın ve daha güzel bir tat katması için içine birkaç parça çikolata ekleyip karıştırın.

Ardından sade dondurmada uyguladığınız adımları uygulayın. Çikolatalı dondurmanız hazır olduktan sonra çikolata rendesi veya çikolata sosuyla servise sunabilirsiniz.

Afiyet olsun!

loading...
Anahtar Kelimeler:
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.