Öne Çıkanlar diyet sağlık sağlık haberleri kişniş yağı Doktorderki Mobil Sağlık Danışmanlığı

Çikolata soslu cheesecake
loading...

Çikolata soslu cheesecake malzemeleri

Tabanı için; 
1 paket bisküvi 
1 su bardağı çekilmşi fındık içi
2 yemek kaşığı tereyağ

Arası için; 
500 gram labne peynir 
1 su bardağı kadar krema 
4 çay bardağı toz şeker 
5 yumurta 
2 paket vanilya 
5 yemek kaşığı un 

Üzeri için; 
1 su bardağı krema 
sütlü çikolata 


Çikolata soslu cheesecake yapılışı 

26 santimlik bir kelepçeli kap alın ve içine yağlı kağıt koyun. 

Bisküvileri ve fındığın çekilmiş olması lazım. Bunları bir kaba alın ve üzerine tavada erittiğiniz tereyağını ilave edip iyice karıştırın. 

Bu karışımı kelepçeli kalıba dökün ve buz dolabında bbeklemeye alın. 

Kreması için labne peyniri ve kremayı bir karıştırma kabında çırpın. Şekeri ekleyip tekrar çırpın. 

Teker teker 4 yumurta ve 1 yumurtanın sarısını ekleyip çırpın. 

En son vanilya ve unu ekleyin. 

Kelepçeli kalıbın kenarlarını alimünyum folyo ile kaplayın. İçine hazırladığınız krema karışımını dökün. 

Fırının en alt rafına tepsi içinde su koyun. Üzerine de ızgarayı yerleştirip kelepçeli kabı koyun. 

Fırında 190 derecede 20 dakika kadar sonrasında 160 derecede 15 dakika kadar pişirin. Fırının kapağını asla açmayın. 

Piştikten sonra fırını kapatın ama kapağını açmadan 1 saat bekletin.

Sosu hazırlamak için; kremayı alıp bir tencerede ısıtın. Isınmaya başladığında çikolatayı parçalayıp içine atın, karıştırın ve altını kapatın. 

Karışım homojenleşince sosu cheesecakekin üzerine dökün. 

Birkaç saat bekledikten sonra cheesecakeki kelepçeli kalıptan çıkarın. 

Afiyet olsun. 

loading...
Anahtar Kelimeler:
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.