Öne Çıkanlar Op. Dr. Fuat Bulut Muhammet Yusuf Matar Lumpy skin disease Atkins diyeti Vikipedi

Burma gül baklava tarifi
loading...

Burma gül baklava malzemeler:

Baklavalık yufka
Yarım çay bardağı sıvı yağ ( arasına sürmek için)
3 kaşık tereyağı (üzerine)
Antep fıstığı, ceviz, fındık 

Şerbet için:

1 bardak şeker
2 bardak su

Burma gül baklava yapılışı:

Şeker ve suyu tencereye alıp şeker eriyene kadar karıştırarak pişirin.

Şeker eridikten sonra karıştırmayı bırakıp 15 dakika kaynatın ve devamında soğumaya bırakın.

Baklavalık yufkalardan birini alıp serin.

Tüm yüzeyine sıvı yağ sürüp fıstık ya da ceviz hangisini isterseniz serpin.

Daha sonra şiş ile sarın.

Büzdükten sonra şişten çıkarın ve dolayıp gül şekli vererek tepsiye dizin.


Üzerine tereyağ eritip sürün ve önceden ısıtılmış 175 derece fırında kızarana kadar pişirin.

Üzerine şerbet döküp 15-20 dakika şerbeti çekmesini bekleyin.

Servis yaparken üzerine dondurma koyabilirsiniz.

loading...
Anahtar Kelimeler:
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.