Öne Çıkanlar Zencefilli Patates İzmit Memorial Ankara Hastanesi The Lancet Yumurta

Bu bayram Kosova yemeklerini deneyin
loading...

1- Topli 


 
Malzemeler:

250 gr lor peyniri
Yarım litre süt                   
4 yumurta
1 su bardağı sıvı yağ
250 gr tereyağ
2 yemek kaşığı şeker
1 paket kuru maya
Tuz
Alabildiğince un

Yapılışı:

Maya ılık su ve şeker ile karıştırılır. Sıvı yağ ve yumurtanın sarısı eklenip karıştırmaya devam edilir. Alabildiğine un eklenerek hamur elde edilir. Mayalanmaya bırakılır. Mayalanan malzeme 10 küçük bezeye ayrılır. Serçe parmak kalınlığında açılır. Ortasına tereyağı sürülür, lor peynirinden eklenir. Dört ucundan birleştirilen hamurun üstüne yumurta sarısı sürülerek kızgın fırında 45 dakika pişirilir.

2- Tezpişte Tatlısı


 
Malzemeler:

250 gr tereyağı
1 yumurta
Yarım litre süt
1 su bardağı ceviz
Alabildiğince un

Şerbeti İçin:

5 su bardağı şeker 
4 su bardağı su

Yapılışı:

Tereyağı eritilir, süt eklenip kaynatılır. Kaynayan karışıma un eklenip pişirilir. Ateten alınan hamur ılımaya bırakılır. Ilıyan hamura yumurta ve ceviz eklenerek elle yoğrulur.  Hamur tepsiye düz bir şekilde yayılır. Baklava dilimli kesilip kızgın fırında pişirilir.

Şeker ve su kaynatılıp şerbet hazırlanır. Sıcak tatlıya sıcak şerbet dökülür. Soğuk servis edilir.

3- Peciva


 
Malzemeler:

750 gr kuzu eti
 3 Yemek kaşığı un
Sarımsak
Tuz
Tereyağı
Kırmızı toz biber

Yapılışı:

Un ile yağ hafif pembeleşinceye kadar kavrulur. Etlerin suyu ile akıtma hamuru kıvamında bir karışım hazırlanır. Tuz ve sarımsak eklenip kaynatılır. Daha sonra bu karışım tepsiye dökülür. Pişmiş etler parçalanarak üzerine serpilir. Tereyağında yakılmış toz biber yemeğin üstüne dökülüp servis edilir.

4- Paşa Köftesi

Malzemeler:

750 gr kıyma
1 çay bardağı pirinç
4 yumurta
1 adet soğan
1 demet maydanoz
1 su bardağı ayçiçeği yağı
1 su bardağı un
1 çay kaşığı karbonat
Karabiber
Pul biber
Tuz

Yapılışı:

Kıymanın yarısı soğan ile kavrulur. Pirinçler haşlanıp kavrulmuş soğan ve kıyma karışımına eklenir. Yumurtalar çırpılıp un ve karbonat ile karıştırılır. Hazırlanan köfteler yumurta karışımına batırılıp kızgın yağda kızartılır.

5- Elbasan Tava


 
Malzemeler:

10 yumurta
1 kg yoğurt
1 kg kuzu eti veya 10 but
2 yemek kaşığı un
250 gr tereyağı
1 yemek kaşığı toz kırmızı biber
Sarımsak
Tuz
Et suyu

Yapılışı:

Etler kaynatılır. Yumurta ve yoğurt çırpılır. Un et suyu ile ayrı bir kapta karıştırılır. Bu iki karışım birleştirilerek tepsiye dökülür. Üzerine toz biber ile kızdırılmış tereyağı dökülüp fırında 5 dk. pişirilir. Fırından alınan hamurun üzerine haşlanmış etler serilip tekrar fırına verilir. 30 dk daha pişirilir. 

6- Bamyalı Tava


 
Malzemeler:

1 kg kuzu eti
1 kg soğan
7-8 orta boy domates
7-8 orta boy çarliston biber
300 gr bamya
1 çay bardağı sızma zeytin yağı
Tuz

Yapılışı:

Et, soğan ve sıvı yağ kavrulur. Soyulup doğranan domatesler biber ile beraber etin içine katılıp karıştırılır. Bir süre kısık ateşte pişirilir. Etin pişmesine yakın bamyalar eklenir. Bamyalar pişince yemek tepsiye dökülür. Fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.

loading...
Anahtar Kelimeler:
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.