Öne Çıkanlar prof. dr. ahmet akgül kişniş yağı Doktorderki Mobil Sağlık Danışmanlığı Güz Dönemi AÖF sınavları gelişim

Ağlayan pasta tarifi
loading...

Ağlayan pasta malzemeleri:

4 yumurta
1 bardak şeker
1 bardak un
4 kaşık süt
3 kaşık kakao
1 vanilya
1 kabartma tozu

Keki ıslatmak için:
1 bardak süt

Üzeri için:
2 paket krem şanti
1,5 bardak süt

Çikolata sosu için:
1 paket çikolata sosu
2 bardak süt

Ağlayan pasta yapılışı:

Yumurta ve şekeri çırparak köpürtün. Diğer kek malzemelerini de sırasıyla ekleyip iyice çırpın. Yağladığınız cam fırın tepsine boşaltın. 170 derecede önceden ısıttığınız fırında yarım saat kadar pişirin.

Fırından çıkan kekin ilk sıcağı çıkınca 1 bardak soğuk sütle ıslatın. Krem şantiyi mikserle çırpıp buzdolabına kaldırın. Çikolata sosunu da 2 bardak sütle pişirerek hazırlayın.

İyice soğuyan kekin üzerine dolaptan çıkardığınız krem şantiyi sürdükten sonra yine soğuyan çikolata sosunu boşaltın.

Afiyet olsun!

loading...
Anahtar Kelimeler:
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.