Öne Çıkanlar Zencefilli Patates İzmit Memorial Ankara Hastanesi The Lancet Yumurta

Oturma odasına soğan koyunca
loading...
Hemen hemen herkes soğanın sağlık açısından çok önemli bir besin kaynağı olduğunu bilir. Bilinmeyen özelliklerden biri de mor soğan mucizesidir.


Bir ailenin yaşadıkları soğanın önemini gözler önüne seriyor. “1919 yılında, dünyada 40 milyon kişi ‘grip’ten öldüğünde, bir doktor birçok çiftçiyi griple mücadelede yardım amacıyla ziyaret eder. Birçok çiftçi ve ailesi grip kapmıştır ve birçoğu ölürler.Doktor ziyaretlerine devam eder ve bir sürprizle karşılaşır, ziyaret ettiği bir çiftçi ve ailesi çok sağlıklıdır. Doktor böyle olabilmesi için aileye herkesten farklı ne yaptıklarını sorar ve cevaben çiftçinin hanımı odaya, bir tabak içine ‘soyulmamış’ bir ‘soğan’ koyduklarını söyler.Doktor buna inanamaz ve bu ‘soğan’lardan birini alarak laboratuvarda mikroskop altına koyarak inceler ve ‘soğan’ın içinde ‘grip’ virüsünü görür. Soğan’ açıkça ‘grip’ bakterisini absorbe etmiş (içine çekmiş) ve bu sayede de aile sağlıklı kalmıştır.Bu öyküden alınacak ders, bir miktar ‘soğan’ almanız ve evinizin çevresinde bir yerlere yerleştirmenizdir. Ne olduğunu görmek için onu deneyin.”



Mor Soğanın Mucizevi Faydaları

  • Mor Soğan suyu kalbi güçlendirmektedir, Taşıdığı esterler kanın pıhtılaşmasını önler.
  • Boğaz iltihabı tedavisi sesin güzelleştirilmesi sinirsel rahatsızlıkların tedavisi öksürüğe bronşit ve boğaz ağrısına karşı en iyi ilaç soğan suyunun balla karıştırılarak yenmesidir. Bu maksatla hazırlanan macundan günde üç çorba kaşığı tüketilmeli.
  • Kan yapımına yardımcı olur. Kalp çarpıntısını giderir. Kan basıncını (tansiyonu) düşürücü etkiye sahiptir.
  • Safra kesesi salgısını artırır ve bunun sonucu olarak taş oluşumunu önler.
  • Şeker hastalığına karşı bol miktarda mor soğan yenir. El ve ayak tırnaklarının çabuk kırılmasında, tırnakları sık sık mor soğan suyu ile ovmak gerekir.
  • Kesik ve yanık yaralarının mikrop almaması için mor soğan suyu sürülür.
  • Ayak bacak karın göğüs ve ellerdeki şişmelere karşı günde üç defa yemeklerden önce birer çorba kaşığı soğan suyu içilir.
  • Burun kanamalarını durdurmak amacıyla soğan yumrusu ikiye kesilir yarısı burnun önüne bağlanır.
  • Çıbanları olgunlaştırmak için soğan yumrusunu oluşturan yapraklar haşlanarak çıban üzene konur.
  • Nasırları yok etmek için sirke içerisinde kaynatılan mor soğan nasır üzerine konarak bağlanır ve bu işlem birkaç kez tekrarlanır.
  • Dizanteri veya bağırsak iltihaplarına karşı çiğ yumurta sarısı taze tereyağı iyice ezilmiş kimyon tohumu ve fazla miktarda soğan suyu karıştırılıp günde üç defa birer çorba kaşığı yenir.
  • İdrar yolları ağrılarında taze kesilmiş ve ısıtılmış soğan sıcak sıcak ağrıyan yerin üzerine konur ve bu işlem birkaç kez tekrarlanır.
  • Karın sancılarına ve mide kanamalarına karşı çok ince doğranmış soğan süt içerisinde kaynatılarak içilir.


Mor Soğan ve Süt Karışımı

Soğanın Şifalı etkileri hepimiz tarafından yüzyıllardır bilinmektedir. Soğan kokusu nedeniyle özellikle toplum içesinde fazla tüketilmemektedir. Fakat Mor soğanın, beyaz soğana göre vitamin değerleri daha fazladır. Peki ya Bu mor soğanın Süt ile karıştırarak içmenin faydasını duymuşmuydunuz?

Mor Soğan ve Süt Karışımının Mucize etkileri;

  • Tansiyonu düşürür.
  • Şeker hastalığına karşı direnci arttırır.
  • Safra kesesi salgısını düzenler ve taş oluşumunu engeller.
  • Boğaz İltihabı, öksürük, bronşit ve boğaz ağrısını anında keser.
  • Nasırları yok eder.
  • İdrar yolu ağrı ve iltihabını söker.
  • El, Ayak ve Bacaklardaki şişliklere iyi gelir.
  • Burun kanamalarında burnun üst tarafına konulduğunda kanamayı durdurur.
  • Karın ve Mide Sancısını geçirir.
  • Sinirleri yatıştırır


Mor Soğan ve Süt Karışımı Nasıl Hazırlanır;

Mor soğanı ince ince doğruyoruz 1 bardak süt içerisine atarak 5 dakika kadar kaynatıyoruz. Bu karışımı günde 3 kez 1 çorba kaşığı tüketiyoruz.
loading...
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.